maandag 7 april 2014

TONEEL FRITS EN FRIEDA

Vrijdag hebben de kleuters van K3 mogen optreden voor de andere kinderen.
Ze brachten het verhaal van Frits en Frieda. Frits en Frieda zijn tot over hun oren verliefd op elkaar. Maar,...omdat ze steeds met hun hoofd in de wolken lopen, gedragen ze zich raar. Frieda stoot telkens weer het melkschoteltje van de poes om en botst voortdurend tegen de schuur. Erger nog, ze legt haar eieren iedere dag op een andere plaats. Daar kan de boerin natuurlijk niet om lachen. Ook Frits gedroeg zich raar. Hij steelt bloemen uit het bloemenperk voor zijn Frieda en hij vergeet te kraaien! Als de boerin zich voor de derde keer had overslapen, was ze het beu! Ze bracht Frits naar boer Bert.
Frieda bleef alleen achter...en huilde om Frits.
Bij boer Bert heeft de boerin het goed. Ze drinkt een paar glaasjes wijn en gaat dan vrolijk terug naar huis.
Frits vertelde de dieren in de stal bij boer Bert dat hij terug naar zijn Frieda moet. Ze hielpen hem ontsnappen bij boer Bert.
Dan rende Frits terug naar huis, maar hij vergat de vos. De vos lag al op de loer en probeerde Frits te pakken. Frits is de vos te slim af. Hij vliegt vliegensvlug een laddertje op. De vos kon er niet opklimmen en besloot te wachten tot Frits terug naar beneden zou komen. Maar maar... 's ochtends vroeg kwamen er jagers langs. Nu was het de vos die voor zijn leven moest rennen.
Nu de vos weg was, kon Frits rustig terug verder naar huis, naar zijn Frieda.
EĆ©nmaal thuis wist Frieda niet wat ze zag! Ze vlogen elkaar in de veren! Dolgelukkig waren ze! Maar Frieda zei: "pas op, voorzichtig zijn" en ze fluisterde Frits een geheim in zijn oor. Frits kakelde zo luid dat de hele boerderij het hoorde. Ook de boerin die binnen zat. Ze ging een kijkje nemen in de stal. Ook boer Bert was erbij, die kwam net aardbeien brengen bij de boerin.
Toen de boerin de twee geliefden zo dicht bij elkaar zag staan, zei ze ontroerd: "ooooooh, wat is de liefde toch mooi! Ik had ze nooit uit elkaar mogen halen." En op dat moment gaf de boer de boerin een REUZE GROTE ZOEN!
En Frieda's geheim: "4 kleine, lieve, donzige kuikentjes..."
EN ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG!
https://picasaweb.google.com/108448914992549363512/ToneelKip?authkey=Gv1sRgCLi65YLan_OCqAE#
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor jullie reactie!
Groetjes, juf Deborah